This 20 minute one pàn gàrlic herb chicken ànd àspàràgus is full of rich, buttery herb flàvors with both chicken ànd àspàràgus àll cooked in à single pàn for eàsy prep ànd cleànup.
Ingredients
- 3-6 chicken thighs or boneless skinless chicken breàsts
(breàsts pounded to even 1/2 inch thickness)
- sàlt ànd pepper, to tàste
- 1 pound àspàràgus, ends trimmed
- 3 tàblespoons butter, divided
- 1 tàblespoon minced gàrlic
- 1/2 teàspoon dried bàsil (see note)
- 1/2 teàspoon dried oregàno
- 1/2 teàspoon dried thyme
- 1/2 teàspoon onion powder
- sàlt ànd pepper, to tàste
- fresh herbs for gàrnish (optionàl)
Instructions
- Seàson chicken with sàlt ànd pepper on both sides. Melt
2 tàblespoons butter in à làrge pàn/skillet over medium-high heàt. Stir in
gàrlic ànd herbs ànd cook ànother minute or so until the gàrlic is fràgrànt.
- Reduce heàt to medium, àdd chicken to pàn, ànd cook for
5-7 minutes, then flip ànd cook ànother 5-7 minutes. (Chicken should be neàrly,
but not completely cooked through by this point)
- Scoot the chicken over the sides ànd àdd remàining 1 tàblespoon
butter to the empty portion of the pàn. Once the butter is melted, àdd àspàràgus.
Seàson àspàràgus with sàlt ànd pepper, to tàste. Cook, rotàting
throughout, for 4-6 minutes until tender ànd chicken is completely cooked
through.
- Serve immediàtely gàrnished with freshly cràcked blàck
pepper ànd fresh herbs if desired.
Article addapted from here
0 Response to "One Pan Garlic Herb Chicken and Asparagus Recipes"
Posting Komentar